Koopmeiners en Summerville maken basisdebuut, Dumfries bank

21 september 2021, 20:21

Het belooft een bijzondere avond te worden voor Teun Koopmeiners. De voormalig middenvelder van AZ start namelijk voor de eerste keer in de basis bij zijn nieuwe club Atalanta. Dat speelt vanavond om 20:45 uur de thuiswedstrijd tegen Sassuolo, dat sinds deze zomer kan beschikken over oud-Spartaan Abdou Harroui.

Laatstgenoemde moet zijn basisdebuut echter nog even uitstellen en begint op de bank. Vanaf daar ziet hij naast Koopmeiners, die eerder al drie keer mocht invallen bij Atalanta, ook Marten de Roon en Robin Gosens aan de aftrap staan bij het duel tussen de nummers acht en twaalf van de Serie A. Hans Hateboer is er door een langdurige blessure nog altijd niet bij.

Tegelijkertijd met Atalanta trapt ook Inter om 20:45 uur af voor de uitwedstrijd tegen Fiorentina. Uiteraard staat Stefan de Vrij daar aan de aftrap, maar dat geldt niet voor Denzel Dumfries. De rechtsback maakte afgelopen zaterdag indruk tijdens zijn basisdebuut voor de club, maar wordt vooralsnog rustig gebracht. Vanaf de bank ziet hij Matteo Darmian op zijn plek beginnen. 

Carabao Cup

Ook Crysencio Summerville speelt vanavond zijn eerste officiële wedstrijd als basisspeler bij zijn club Leeds United. De voormalig Feyenoorder debuteerde afgelopen weekend al als invaller de Premier League en staat in de Carabao Cup-wedstrijd tegen Fulham voor het eerst aan de aftrap. Hij is overigens de enige Nederlander in dat duel. Zijn ploeggenoot Pascal Struijk is nog altijd geschorst, terwijl Fulham Nederlanders Kenny Tete en Terence Kongolo moet missen door blessures.

Wie vanavond Nederlanders in actie wil zien, hoeft in hetzelfde toernooi in ieder geval niet in te schakelen bij de topclubs. Liverpool (uit bij Norwich City) en Manchester City (thuis tegen Wycombe Wanderers) komen vanavond in actie, maar doen dat zonder respectievelijk Virgil van Dijk en Nathan Aké. Beide Oranje-internationals zitten niet bij de wedstrijdselectie, in het toernooi dat door deze clubs duidelijk minder serieus wordt genomen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen