NOS Voetbal

Feyenoord kan plek vier vergeten na gelijkspel bij Heracles

Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo - Feyenoord

Feyenoord is na een teleurstellend seizoen veroordeeld tot het spelen van de Europese play-offs. De ploeg van Dick Advocaat speelde in de voorlaatste speelronde van de eredivisie met 1-1 gelijk bij Heracles Almelo. Daarmee is het gat met nummer vier Vitesse vijf punten en eindigt Feyenoord als vijfde.

De eerste helft in Almelo was niet best. Heracles loste via Delano Burgzorg een schot, maar Justin Bijlow toonde, een dag voor de voorlopige EK-selectie, zijn goede vorm met een prachtredding. Aan de andere kant belandde een slap schot van Nicolai Jørgensen in de handen van Janis Blaswich en miste ook de van een schorsing teruggekeerde Steven Berghuis.

Verder zonder Vloet

Vijf minuten na rust moest de thuisploeg verder zonder Rai Vloet. De clubtopscorer (16 goals) greep naar zijn hamstring en moest geblesseerd het veld verlaten. Een domper voor de aanvallende middenvelder van Heracles.

  • NOS
    Orkun Kökçü (m) viert de de 0-1 namens Feyenoord
  • Pro Shots
    Rai Vloet raakt geblesseerd aan zijn hamstring

Feyenoord was onzichtbaar in de tweede helft, maar kwam in de 64ste minuut wel op voorsprong. Het schot van Orkun Kökçü ging recht door het midden, maar toch was Heracles-doelman Blaswich verrast. Heracles kwam vlot weer op gelijke hoogte. Invaller Sinan Bakis, de vervanger van Vloet, benutte de strafschop die was gegeven na een overtreding van Eric Botteghin op Ismail Azzaoui.

Slechtste klassering sinds 2010/2011

In de slotfase kreeg Feyenoord nog enkele mogelijkheden. Het bleef echter 1-1. Met de vijfde plaats, die al zeker is met vier punten verschil met nummer zes FC Utrecht, staat Feyenoord op de laagste klassering sinds het seizoen 2010/2011, toen de Rotterdammers onder coach Mario Been tiende werden. Daarna eindigde Feyenoord steevast in de top-4.

"We hadden allemaal verwacht hoger te eindigen", zei Feyenoord-trainer Advocaat na afloop. "Maar we kunnen het nog enigszins goedmaken door de play-offs te winnen."

De winnaar van de play-offs tussen de nummers vijf tot en met acht van de competitie kwalificeert zich voor tweede voorronde van de Conference League. Heracles blijft als nummer negen, met evenveel punten als nummer acht Sparta, volop in de race. De vraag is alleen of smaakmaker Vloet er zondag bij is tegen AZ.

Kijk hieronder naar de reactie van Feyenoord-coach Dick Advocaat.

Advocaat over plek vijf: ‘Hadden allemaal verwacht hoger te eindigen’

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl