Madueke reageert op kaart Beugelsdijk: "Waarom doet hij dit?"

11 mei 2021, 16:15

Het gaat deze dagen veel over Tom Beugelsdijk, wiens naam is genoemd in de zaak van het omkoopschandaal in de Eredivisie. Mogelijk heeft de verdediger van Sparta Rotterdam tegen PSV een bewuste gele kaart gepakt, waardoor bekenden van hem veel geld hebben verdiend. Noni Madueke was toen het slachtoffer van de overtreding van Beugelsdijk en reageert daar nu op.

Madueke zag dat zijn tegenstander geel kreeg voor een overtreding op hem. "Ik dacht toen al: waarom doet hij dit? Want ik was omringd door Sparta-spelers. Hij raakte mij op een hele rare manier, maar ik dacht er niet veel van. Natuurlijk weet ik niet of het waar is. Ik dacht erover na, het was een beetje een rare overtreding. Ieder zijn ding", luidt de reactie van de Engelsman bij ESPN.

Zondag bracht de NOS naar buiten dat een Eredivisie-speler een bewuste gele kaart zou hebben gepakt, waardoor gokkers veel geld wonnen. Later werd de naam van Beugelsdijk daar aan gekoppeld. Het zou daarbij bovendien gaan om iemand in de nabije omgeving van de speler, met zelfs connecties via de sociale media. Sparta heeft Beugelsdijk 'geconfronteerd' met de berichtgeving, maar hij ontkent elke betrokkenheid.

Volgens Sparta heeft de routinier echter te maken met de vermeende verdachtmakingen. 'De club heeft deze ochtend gesproken met de speler, waarin hij aangeeft de overtreding uitsluitend gemaakt te hebben in de hitte van de strijd', zo bracht het maandag al naar buiten.

"Tom zegt dat het absolute onzin is. Hij is nooit gebeld door de KNVB of door de politie. Hij is ook verbaasd", reageerde Van Stee tegenover RTV Rijnmond op de verhalen over Beugelsdijk, wiens naam genoemd werd, waardoor Sparta Rotterdam zich genoodzaakt voelde om te reageren via een officieel statement. "Hij heeft verteld dat hij gebeld is door een journalist."

Lees ookBoze Beugelsdijk is 'nooit gebeld door KNVB of politie'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen