Fraser lovend: 'Altijd gedacht dat hij bij PSV, Ajax of Feyenoord kan spelen'

Fraser lovend: 'Altijd gedacht dat hij bij PSV, Ajax of Feyenoord kan spelen'

18-04-2021 17:58
43

Sparta-trainer Henk Fraser zou, als hij werkzaam was bij AZ, een lans breken voor de komst van Vitesse-vedette Oussama Tannane. In de jeugd van PSV werkten de twee samen. Kenneth Perez denkt dat het geen optie is.

"Bij PSV zag ik zeker al iets speciaals bij hem", zegt Fraser in de ESPN-studio over Tannane, die zondag met Vitesse de bekerfinale tegen Ajax speelt. "Ik heb altijd gedacht dat hij bij PSV, Ajax of Feyenoord kan spelen." De trainer van Sparta wijst naar Memphis Depay en Robin van Persie. "Die hebben ook aanpassingen gedaan."

Fraser waakt ervoor Tannane een 'etiket op te plakken'. "Soms moet je wat meer geduld hebben. Als je met hem in gesprek gaat, kun je gewoon eerlijk zeggen wat er wel en niet goed gaat. Als hij blij met je is, omhelst hij je. En als hij niet blij met je is, negeert hij negeert totaal."

"Niet handig als je bij een club speelt met heel veel goede spelers en je geen klik hebt met de trainer", haakt Kenneth Perez in. "Dan moet je dat overboord kunnen gooien en vervolgens doen wat er gezegd wordt. Bij clubs waar niet zoveel goede spelers zitten, is het minder moeilijk en ben je de man."

Op de vraag of AZ in zee moet gaan met Tannane, antwoordt Fraser: "Ja, absoluut. Hij zou perfect bij AZ passen." Perez is het daar niet mee eens. "Dan zie je niet welke type speler AZ zoekt. Dit is niet het profiel. AZ vindt het team het belangrijkste en is keurig, daar past Tannane niet in."