Russen melden akkoord tussen Ajax en Spartak over Promes

24 januari 2021, 18:06

Quincy Promes lijkt deze maand voor de tweede keer in zijn loopbaan de stap naar Spartak Moskou te maken. De aanvaller, die zondagmiddag nog als invaller binnen de lijnen kwam tegen Fortuna Sittard, verruilt Ajax volgens Russische media voor een bedrag van twaalf miljoen euro voor Spartak. Beide clubs zouden al akkoord zijn over die transfersom.

Promes is bezig aan zijn tweede seizoen bij Ajax en is lang niet altijd een vaste waarde in de ploeg van trainer Erik ten Hag. De 29-jarige Amsterdammer lijkt daarom zijn zinnen te hebben gezet op een rentree in Rusland, waar hij in het verleden al furore maakte. Tussen 2014 en 2018 kwam hij tot 66 doelpunten in 135 officiële optredens namens Spartak.

In Rusland won Promes met de grootmacht uit Moskou de landstitel en de Supercup. Daarnaast werd hij topscorer van de Premjer-Liga en ontving hij de prijs voor Voetballer van het Jaar. In de zomer van 2018 vertrok de ex-speler van FC Twente en Go Ahead Eagles naar Sevilla, maar een succes werd zijn avontuur in Spanje niet. Na een jaar verhuisde hij naar Ajax.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen