ADO ook onthutsend onder Brood: 6-0 verlies bij Sparta

22 november 2020, 16:27   Bijgewerkt: 22 november 2020, 16:40

Ook in de eerste wedstrijd onder leiding van Ruud Brood maakte ADO Den Haag een zeer fragiele indruk. In de uitwedstrijd tegen Sparta werd het vierkant van de mat gespeeld en verloor het met maar liefst 6-0. Sven Mijnans, Abdou Harroui, Mario Engels (2x) en Lennart Thy (2x) waren de doelpuntenmakers. Door de zege stijgt Sparta naar plek tien en blijft ADO voorlopig onder de degradatiestreep.

De wedstrijd startte met een indrukwekkende minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van oud-doelman Pim Doesburg. De Rotterdammer stond meer dan 450 wedstrijden onder de lat bij Sparta. Dit bleek echter geen stilte voor de storm te zijn, want een stormachtige eerste helft bleef uit. Beide ploegen speelden vanuit een compacte organisatie en gaven nauwelijks ruimtes weg. Het gevolg was dat ADO het vijandelijke doel geen enkele keer onder vuur wist te nemen en Sparta het moest doen met wat speldenprikjes van onder meer Bryan Smeets.

De middenvelder mocht op zijn verjaardag (28 jaar) tweemaal aanleggen vanaf de zestien meter, maar raakte de bal ook twee keer te ver van onderen. Ook Abdou Harroui creëerde nog een momentje van dreiging toen hij buitenom passeerde en voorlangs schoot. Als er al een ploeg was die een doelpunt verdiende, dan was het wel Sparta en wonder boven wonder gebeurde dat net voor rust ook nog. Rechtsback Dirk Abels denderde over Sven Mijnans heen en kreeg de bal voorgetrokken. Daar kreeg Thy alle tijd om open te draaien en een hoek te kiezen: 1-0. 

Ook een derde doelpunt viel nog in het eerste kwartier na rust. De Duitse spits Lennart Thy mocht zijn tweede van de avond maken op aangeven van Deroy Duarte. Hij troefde doelman Luuk Koopmans af in de korte hoek, die er hier niet goed uitzag. Ondanks dat het in het vervolg wat gas terugnam, was het Sparta die in het restant de lakens uitdeelde. Het was uiteindelijk invaller Mario Engels die verantwoordelijk was voor het slotakkoord. Al glijdend werkte hij de voorzet van de eveneens ingevallen Aaron Meijers binnen en niet veel later maakte hij uit zijn eigen rebound ook nog eens de 6-0.

Door de 6-0 zege klimt Sparta maar liefst vier plaatsen en dus staat het momenteel op de tiende plek. ADO Den Haag blijft door de monsterscore onder de degradatiestreep staan. De huidige zestiende plek neemt een nacompetitieverplichting met zich mee. Bovendien zullen de zorgen toenemen, nu het ook onder de nieuwe trainer niet naar wens gaat.

Opstellingen en beoordelingen*:

Sparta: Maduka Okoye 6; Mica Pinto 6,5 (68. Aaron Meijers 6), Michaël Heylen 6 (79. Tom Beugelsdijk -), Bart Vriends 6, Dirk Abels 6,5; Adil Auassar 6, Abdou Harroui 6,5 (68. Laros Duarte 6); Deroy Duarte 7,5, Bryan Smeets 7 (73. Danzell Gravenberch -), Sven Mijnans 8; Lennart Thy 7,5 (73. Mario Engels -).

ADO Den Haag: Luuk Koopmans 4; Lassana Faye 5, Dario Del Fabro 4, Shaquille Pinas 5,5, Milan van Ewijk 4,5; Ilay Elmkies 5 (72. Pascu -), Ravel Morrison 4 (45. David Philipp 5), Dante Rigo 4; Samy Bourard 5, Nikos Karelis 4 (72. Jonas Arweiler -), Vicente Besuijen 4 (72. Amar Catic -).

Man of the match: Sven Mijnans

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen