SPARTA

Sparta vecht, maar verliest tegen kampioen PSV

Spartanen balen na een tegengoal
© VK Sportphoto/Danny de Groot
Sparta heeft niet kunnen stunten in de kampioenswedstrijd tegen PSV. De Rotterdammers liepen tegen 4-2 nederlaag op. Na een vermakelijke eerste helft werd het lot van Sparta bezegeld in de tweede helft. Door de overwinning onttroont PSV Feyenoord als kampioen van Nederland.
Vooraf kreeg Sparta weinig kans toegedicht om met de overwinning ervan door te gaan in Eindhoven en zo het kampioensfeestje van PSV te kunnen verstieren. Trainer Jeroen Rijsdijk was in ieder geval niet van plan om zijn ploeg makkelijk naar de slachtbank te laten leiden. “We komen hier voor een resultaat”, zei hij tegenover de camera’s van ESPN.

Schiettent in Eindhoven

En in de beginfase lieten de Spartanen zich meer dan zien en kwamen verdiend in de achtste minuut voorsprong via Metinho. Hij kreeg de bal na een goede actie van Bakari en knalde de bal kiezelhard langs keeper Walter Benitez. Daarna speelde PSV de kampioenszenuwen meteen van zich af en kwam razendsnel langszij via een eigen goal van Bakari.
Tekst gaat door onder de video.
Jeroen Rijsdijk na afloop van PSV-Sparta Rotterdam
Sparta kreeg het lastiger en bezweek dan ook onder de druk. Luuk de Jong zette druk op de bal aan de rechterkant van het strafschopgebied. Hij speelde twee verdedigers uit en behield het overzicht. Johan Bakayoko kon simpel binnen schieten, 2-1 voor PSV. De rood-witten uit Spangen beten weer van zich af. Saito pikte de bal op, dribbelde naar binnen en produceerde een afzwaaier. Daar dacht Boscagli anders over. Via zijn hoofd vloog de bal in de verre kruising. Zo konden beide ploegen met een 2-2 ruststand de kleedkamer opzoeken.
Metinho schiet Sparta op voorsprong tegen PSV.

Taaie tegenstander

De tweede helft begon Sparta wederom sterk. Rijsdijk kwam met een nieuw tactisch plan en dat zorgde voor meer grip op de wedstrijd. Sparta werd gevaarlijk in snelle tegenstoten. Dit leverde alleen geen treffer op. PSV was zoekende en vond geen oplossingen tegen de felle Spartanen.
Tekst gaat verder onder de video.
Middenvelder Pelle Clement is na afloop trots op Sparta
Sparta bleef weerstand bieden tegen de Eindhovenaren, want een resultaat leverde definitief een plekje in de play-offs op. In de 66e minuut was het echter PSV die de voorsprong nam. De schlemiel van de eerste helft Boscagli kreeg de bal van Veerman via een vrije trap. Sparta stond te slapen en de Fransman schoot de bal helemaal vrij achter Olij.
Said Bakari zag Sparta niet opgeven.
Daarmee was het verzet gebroken bij Sparta want in de 77e minuut maakte Jordan Teze na een rush de 4-2. Dat was het signaal voor de PSV-supporters om het kampioenschap te vieren. En die zagen dat Sparta nog de paal raakte vanuit een corner, maar het maakte allemaal niks meer uit. Sparta is door de nederlaag nog niet officieel verzekerd van een plek in de play-offs voor een ticket Europees voetbal. De Rotterdammers hebben nog maar 1 punt nodig om deze plek te verzilveren.