FC RIJNMOND

Voormalig Liverpool-keeper en teamgenoot Slot in FC Rijnmond: 'Perfect instapmoment voor Arne'

Sander Westerveld in FC Rijnmond
© Rijnmond
Arne Slot wordt de nieuwe trainer van Liverpool. Sander Westerveld, oud-keeper van die club, is een goede bekende van de huidige trainer van Feyenoord en speelde met hem samen bij Sparta. "Ik denk dat het niet moeilijk gaat zijn om de schoenen van Jürgen Klopp te vullen", zegt Westerveld in FC Rijnmond.
Als iemand het weet hoe het is om te slagen bij Liverpool, is het Westerveld wel. In twee jaar tijd won hij vijf prijzen met de Engelse topclub. De oud-doelman is onder de indruk van het werk dat Slot heeft geleverd bij Feyenoord. "Het is ongelooflijk wat hij met het elftal heeft gedaan waarmee hij moest beginnen bij Feyenoord. Hij haalt alle potentie uit die spelers."
De huidige trainer van Liverpool, Jürgen Klopp, neemt na een kleine negen jaar afscheid met een Champions League- en Premier League-titel op zak. Toch denkt Westerveld niet dat het voor Slot moeilijk gaat worden om de schoenen van Klopp te vullen. "Ik denk dat Mohamed Salah weggaat, maar je hebt zoveel potentie in dat elftal."
Liverpool-trainer Jürgen Klopp afgelopen weekend
© Ian Stephen/ProSportsImages/DPPI
"Jonge jongens als Dominik Szoboszlai, Jarell Quansah en Conor Bradley, die spelen de pannen van het dak. Arne kan de potentie uit die spelers halen. Alles ligt al klaar voor hem. Ik denk dat het een perfect moment is voor Arne om in te stappen."

Niet hetzelfde doen als Ten Hag

Ook analyticus en oud-trainer Robert Maaskant denkt dat Slot kan slagen bij Liverpool. "Jazeker wel. In het mediacircus van de Engelse journalistiek ga je altijd kritiek krijgen. Hij zal de spelersgroep voor hem moeten winnen, ik denk dat hij dat heel goed kan."
"Maar hij moet ook slimme dingen doen, lokale helden aan zich binden. Het is heel slim om een aantal oud-spelers in je staf op te nemen. Dat zijn de kleine dingen die je laten slagen. Op het gebied van voetbalvisie voorzie ik geen enkel probleem."
Feyenoord-trainer Arne Slot voorafgaand aan de bekerfinale tegen NEC
© VKSportphoto / Yannick Verhoeven
"Het enige dat ik hoop is dat hij niet dezelfde fout maakt als Erik ten Hag (die van Ajax naar Manchester United ging, red.)", vervolgt Maaskant. "Je moet niet in je eigen pool van spelers gaan zoeken. Ik denk dat Lutsharel Geertruida kan slagen bij Liverpool, verder moet je bij clubs als Bayer Leverkusen en Real Madrid gaan kijken. Je eerste aankopen moeten groots zijn."

Bijlow of Wellenreuther

Met oud-keeper Westerveld aan tafel gaat het natuurlijk ook over de keeperskwestie bij Feyenoord. Waar Timon Wellenreuther de afgelopen maanden een uitstekende indruk maakte, gaf Slot afgelopen donderdag weer de voorkeur aan Justin Bijlow.
"Dat is een hele lastige", begint Westerveld. "Ik weet dat Arne het belangrijk vindt dat een speler bij Oranje komt, maar je kunt je afvragen of dit logisch is. Wellenreuther is dit jaar een van de belangrijkste spelers van Feyenoord. Dan klopt de trainer op de deur en die zet je op de bank omdat een andere jongen naar het EK kan. Wellenreuther wil ergens eerste keeper worden en wil zichzelf ook in de kijker spelen, ik denk niet dat hij hier blij mee is."
Sander Westerveld als keeper van Sparta
© Orange Pictures/Cees van hoogdalem
Feyenoord-watcher Dennis Kranenburg verwacht dat Wellenreuther uiteindelijk vertrekt bij Feyenoord. "Omdat hij eerste keeper wil worden. Ik zie Bijlow vanwege zijn blessures niet bij veel clubs op de lijst staan. Dan zou ik als club eerder Wellenreuther op gaan halen."
Maaskant denkt dat Bijlow de komende zomer wel meegaat naar het EK, al zal dat niet als eerste keeper zijn. "Bart Verbruggen is de komende twintig jaar de eerste keeper van het Nederlands elftal. Hij heeft nu al zoveel gespeeld op het hoogste niveau, is rustig en een uitstekende keeper. Dat wordt de nummer één. Alle respect voor Bijlow, maar hij is gewoon te veel geblesseerd geweest. Punt."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl