Sparta slaat grote slag in strijd om play-offs, Volendam stevent af op degradatie

28 april - 16:21 Laatste update: 16:26
9

Sparta Rotterdam heeft een grote slag geslagen in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal. Op Het Kasteel werd 1-0 gewonnen van FC Volendam. Voor de Volendammers lijkt degradatie hierdoor onontkoombaar.

De kansen in de eerste helft waren schaars. Sparta begon nog voortvarend met enkele dreigende momenten. De volley van Tobias Lauritsen was de grootste mogelijkheid. Beide ploegen konden het publiek nog niet vermaken. Volendam-spits Vivaldo Semedo probeert vlak voor rust met een hoogstandje het net te vinden. Na een voorzet vanaf links, schoot hij achter zijn standbeen de bal net naast. Zo gingen de teams met de brilstand op het bord de rust in.

Beide trainers wisselden in de rust. Dit zorgde echter ook niet voor vuurwerk. Nog geen halve minuut na rust kreeg Mito een grote kans, maar de Japanner van Sparta schoot te gehaast. Aan de andere kant kwam Volendam met een antwoord en ook dat leverde geen openingstreffer op.

Pas in de 75ste minuut werd het net en daardoor de openingsgoal gevonden. Tobias Lauritsen brak de ban voor Sparta. De thuisploeg was na rust aanvallend erg pover, maar de Noorse spits stond helemaal vrij om de bal binnen te tikken.

Zowel Sparta als Volendam kwamen hierna niet meer tot scoren. Sparta slaat zo een grote slag in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal. De Rotterdammers bezetten de achtste plek van de Eredivisie met 43 punten. Go Ahead Eagles staat hier een plek onder met maar één puntje minder.

Volendam verliest weer dure punten en lijkt niet meer te ontkomen aan degradatie. De palingboeren staan zeventiende met 19 punten.