112-NIEUWS

Vermeende afperser Vlaardingse loodgieter vrijgesproken | Lesauto vliegt in brand tijdens rit

Het huis van de Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen
© MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws in de regio Rijnmond van donderdag 25 april.

Lesauto vliegt in brand tijdens rit

Een lesauto is in brand gevlogen terwijl deze aan het rijden was. Even voordat de auto de Beneluxtunnel in reed, kwam het voertuig op de vluchtstrook tot stilstand omdat er brand van onder de motorkap vandaan kwam.
Wat de oorzaak van de brand is, is niet bekend. Er is niemand gewond geraakt.

Aanrijding tussen tram en brommer

Aan de Holysingel in Vlaardingen vond donderdagmiddag rond 13:00 uur een aanrijding plaats tussen een tram en een brommer. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk, maar de brommer werd door het ongeluk vanaf de zijkant geschept.
De bestuurder van de brommer, een jongen, is meegenomen naar het ziekenhuis. Hij zou enkele botbreuken hebben.
Ambulancepersoneel ter plaatse bij ongeluk tussen brommer en tram in Vlaardingen
© FlashphotoNL

Vermeende afperser Vlaardingse loodgieter vrijgesproken

De 20-jarige Richenthly L. is door de Rotterdamse rechtbank vrijgesproken van afpersing. Dat meldt streekomroep Twee. De man was op 5 januari in de omgeving van het huis van de Vlaardingse loodgieter Van Uffelen aangehouden. Daar lag hij in de bosjes met naast hem een paars-rood hoeslaken met in zwarte letters erop geschilderd: ‘Betalen, dief’. In de buurt vond de politie ook een bivakmuts en een rol ducttape.
De officier van justitie eiste twee weken geleden een jaar cel waarvan vier maanden voorwaardelijk. De rechter oordeelt dat er niet kan worden bewezen dat hij iemand wilde afpersen, omdat niet met zekerheid valt vast te stellen dat het gevonden spandoek, de bivakmuts en de rol ducttape eigendom is van Richently L. Ook als dat wel het geval was zou zijn geweest, is het voor de rechter niet zeker dat hij met die spullen iemand zou hebben willen afpersen.

Cocaïne ter waarde van 20 miljoen euro onderschept

De douane heeft woensdag bij een controle een partij van 250 kilo cocaïne aangetroffen in de Rotterdamse haven. De drugs uit Jamaica en Colombia zaten verstopt in lading sterke drank en hadden een straatwaarde van 20 miljoen euro.
De lading cocaïne die door de doaune is onderschept.
© Openbaar Ministerie Rotterdam via X

Zwaarbewapende agenten arresteren verwarde man (36) met mes

In Spijkenisse is woensdag een verwarde man opgepakt in de wijk Vogelenzang. De 36-jarige man had daarvoor meerdere kinderen bedreigd met een mes. Dat gebeurde in een straat waar hij helemaal niet mocht komen, vanwege een gebiedsverbod.
De politie is met meerdere teams van zwaarbewapende agenten op de man afgegaan. Hij is door deze agenten aangehouden. Er wordt gezocht naar passende hulp voor de man.

Verdachte (19) aangehouden na vondst drugs, geld en nepwapen

Een 19-jarige verdachte uit Krimpen aan den IJssel is aangehouden na een bizarre vondst. De politie werd getipt en ging daarop een schuur binnen bij een woning in de wijk Kortland-Zuid. Agenten troffen drugs en contant geld aan. Ook vonden zij een nepwapen.
De schuur is door de burgemeester gesloten. Er wordt onderzoek gedaan.
De vondst die de politie deed in Krimpen aan den IJssel.
© Wijkagenten Krimpen aan den IJssel via Instagram

Opmerkelijke vondst na reanimatie

De politie deed woensdagavond een bijzondere vondst in Ridderkerk. Dat gebeurde nadat een man in de Tinstraat gereanimeerd moest worden, nadat hij onwel was geworden.
De reanimatie gebeurde vlak bij een bedrijfspand. De politie ging naar binnen, op zoek naar een legitimatiebewijs van de man. Dat kreeg een onverwachte wending: agenten stuitten op een vuurwapen. De politie gaat ervan uit dat het vuurwapen van de man is. Omdat hij nog in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt, is hij nog niet aangehouden.
De politie, ambulance en een traumahelikopter kwamen ter plaatse.
© ZHZ Actueel

Tweede keer in twee weken tijd brand in haven

Aan de Oosthavenkade in Vlaardingen heeft brand gewoed in een leegstaande loods. De brand ontstond rond 06:50 uur in de Waterleidingstraat. Volgens de politie trekt de rook richting de stad.
Het zou gaan om de oude bedrijfspanden van een maritiem bedrijf. Anderhalve week geleden gingen in dezelfde straat ook al twee auto's en een bootje in vlammen op.
Er viel weinig meer te redden aan de auto's die in vlammen opgingen
© MediaTV

Glasscherven en brokstukken na explosie bij woning

Bij een huis aan de Riekvoorde in Spijkenisse is in de nacht van woensdag op donderdag een explosie geweest. Dat gebeurde om iets na 03:15 uur.
Niemand raakte gewond. Wel zou een persoon thuis zijn geweest tijdens de ontploffing.
De knal richtte schade aan. Zo knalde de ruit van de deur eruit. De voortuin lag bezaaid met brokstukken van de deur en glasscherven. Het onderzoek is in volle gang.
De schade na de explosie in Spijkenisse.
© JBMedia

Man (25) aangehouden na brand in kantoorgebouw

In de nacht van woensdag op donderdag is brand uitgebroken in een kantoorgebouw aan de Beneluxlaan in Zwijndrecht. Het vuur ontstond rond 02:10 uur. De brandweer is op meerdere verdiepingen geweest en heeft de brand geblust.
Na het blussen van de brand deed de brandweer metingen naar gevaarlijke stoffen in het gebouw. Er zijn geen verhoogde waardes gemeten. Het onderzoek naar de brand is nog bezig. Een 25-jarige man uit Zwijndrecht is aangehouden. Wat zijn rol zou zijn, is niet duidelijk.
De brandweer bij het kantoorgebouw.
© Cornelis Buitendijk

Overvallers dreigen met vuurwapen bij restaurant in bijzijn van klanten en personeel

Bij een restaurant aan het Mathenesserplein in Rotterdam-West is woensdagavond een overval geweest. Twee mannen kwamen rond 20:30 uur in donkere kleding en met gezichtsbedekking via de achteringang binnen. De overvallers dreigden met vuurwapens om de kluis open te maken, maar dat lukte het personeel niet.
Uiteindelijk vertrokken de overvallers zonder buit. Tijdens de overval waren zowel gasten als medewerkers binnen. De schrik zat er behoorlijk in, maar niemand raakte gewond. De politie doet onderzoek. Voor zover bekend is nog niemand aangehouden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl