SPARTA

Sparta naar Voren! met het vaste drietal: 'Als ik nu ga trainen word ik de nieuwe linksback'

Frank, Anton en Ruud: de vaste drie van Sparta naar Voren!
© Rijnmond
Na een wedstrijdloze Spartaweek maakt Ruud van Os zijn rentree in een nieuwe Sparta naar Voren! Hij is terug van een cursus ‘Verandermanagement’, met als belangrijkste dat beïnvloeden sterker is dan overtuigen. En dus is hij klaar om Anton Slotboom en Frank Stout te kneden totdat ze dezelfde mening uitdragen.
“Weet je nog hoe we begonnen?”, vraagt Anton aan het begin van de podcast. “In een radiostudio die niet werd gebruikt, zo’n vier seizoenen geleden. En alleen met z’n drieën”, vertelt hij. “Ik krijg nu hetzelfde gevoel.”
Lang kan Anton niet genieten van het sentimentele gevoel, want Ruud kondigt aan dat hij de komende twee weken er weer niet is. “Ik ga dan heerlijk naar Egypte, all-inclusive.” Dus dan schuift Robert De Boeck aan en die ontkwam ook niet aan korte evaluatie van de heren. “Robert is een topper en dan vooral de kleding”, vindt Ruud.
Naast de gebruikelijke plaagstootjes gaat het gelukkig, je zou het bijna vergeten, ook nog over de actualiteit. Sparta heeft een nieuwe Hoofd Jeugdopleiding: Ben Kinds. Hij komt over van PSV Onder 17. “Iedereen is lovend over hem. Hij deed het verrassend goed bij FC Dordrecht”, vertelt Frank die hem deze week nog sprak. “Ik denk dat Sparta een heel aimabele man heeft aangesteld.”
Anton ziet een bepaalde mentaliteit van Kinds naar voren komen. “Hij is echt van de stempel: we doen het met z’n allen.” Het maakt Ruud niks uit. “Ik wil gewoon een nieuwe Kevin Strootman, Ragnar Ache en Abdou Harroui.” Anton is het met hem eens. “Er is haast”, vindt hij. “Er is komend seizoen een gigantische leegloop bij Jong Sparta.”
Frank zoekt naar oorzaken van de talentendroogte. “Is het nu niet moeilijker om door te breken bij Sparta, omdat ze hoger spelen?”, vraagt hij. “Wat goed is komt snel en dat is het blijkbaar nu niet,” reageert Ruud. “Als ik nu ga trainen, dan is de kans groot dat ik de linksback wordt”, zegt hij. “Toen Van Stee Hoofd Opleidingen was zei hij altijd dat je pieken en dalen had in de doorstroom van de jeugd. We zitten nu in een dal”, besluit hij.

Vuurwerk

Het ging ook nog over de bekerfinale en het vuurwerk dat werd afgestoken. Voor Anton was het de reden dat hij even met Laros contact had gezocht over de veiligheid van Het Kasteel. Ruud verbaast zich wel over de uitspraken van burgemeester Aboutaleb over het vuurwerk in het stadion. “Dat de burgemeester serieus denkt dat het wordt gesmokkeld in de intieme delen van supporters. Zo’n fakkel is 22 centimeter. Ik heb er gisteren de hele dag mee rond gelopen op kantoor”, grapt hij na de vraag van Frank of hij het wel eens had geprobeerd in te brengen.
Verder komen de transfergeruchten nog ter sprake en doet Anton wel een hele optimistische voorspelling voor Sparta-FC Volendam. Dat en meer in de nieuwe aflevering van Sparta Naar Voren! Nu te bekijken op Youtube en te beluisteren in je favoriete podcastapp.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl