SPARTA

Sparta wint oefenduel tegen ADO van debuterende Advocaat

Sparta viert de vroege 1-0 van Lokilo tegen ADO
Sparta viert de vroege 1-0 van Lokilo tegen ADO © VK Sportphoto/Mischa Keemink
Sparta heeft in Den Haag in een oefenwedstrijd met 3-0 gewonnen van ADO Den Haag. Het was voor de thuisploeg de eerste wedstrijd onder leiding van hun nieuwe trainer Dick Advocaat.
Advocaat treft in Den Haag een aangeslagen spelersgroep zonder vertrouwen aan en wilde daarom niet dat er beelden van de wedstrijd gemaakt zouden worden. Al na twee minuten bleek waarom, toen Sparta met Jason Lokilo onmiddelijk de voorsprong nam. Hij tikte een voorzet van Tahiri beheerst binnen. Diezelfde Mohammed Tahiri zorgde zelf voor de 2-0. Toen waren er pas 24 minuten gespeeld. Sparta had daarna mededogen met hun voormalig trainer uit het laatste degradatiejaar en liet de score niet verder oplopen.
Dick Advocaat begroet de staf van Sparta
Dick Advocaat begroet de staf van Sparta © VK Sportphoto/Mischa Keemink
In de tweede helft wisselde Sparta en namen de kansen weer toe. Invaller Rekik en opnieuw Tahiri waren er dichtbij, maar het was opnieuw Lokilo die de logische 3-0 uiteindelijk maakte. Daar bleef het bij voor het team van Maurice Steijn.